Frontend Engineer

Zagreb, Hrvatska

Opis pozicije

Unitfly d.o.o. pomaže kompanijama unaprijediti poslovanje kroz poslovnu analizu i implementaciju rješenja u domeni upravljanja dokumentima i poslovnim procesima. Naši korisnici neke su od najvećih kompanija u ovom dijelu Europe, a naši proizvodi i usluge koriste se na svim kontinentima svijeta.

Partneri smo kompanijama koje su lideri u svojim područjima, a čije proizvode implementiramo: M-Files za upravljanje dokumentima i automatizaciju procesa, ABBYY za document capturing i process mining, te Microsoft sa svojim Microsoft Azure i Office 365 servisima.

Osim usluga analize poslovanja i procesa, te implementacije partnerskih rješenja, razvijamo vlastite proizvode u istoj domeni. Naš Software Engineering tim radi isključivo na softverskim produktima koje razvijamo ili interno ili zajedno s korisnicima.

Najvažniji element kompanije je kultura koju gradimo i po pitanju tima i kulture ne radimo ustupke. Cilj nam je jednakim žarom razvijati i poslovanje ali i kulturu, kako bi kontinuirano unaprijeđivali usluge, ali i razvijali nove proizvode i kompanije.

Zapošljavamo na poziciji Frontend Engineer osobu koja će nam pomoći u razvoju aplikacije za naše korisnike. Aplikacija se naslanja na postojeće produkte i time otvara čitav segment novih potencijalnih korisnika. Tehnološki stack koji koristimo je primarno .NET, DevOps procesi su služeni u Azure DevOpsu i kompletna infrastruktura i servisi koje koristimo su na Microsoft Azureu. Frontend aplikacije tek trebamo definirati, no svakako ćemo koristiti neki od poznatijih JavaScript frameworka (React ili Angular).

Što ćeš raditi?

Radit ćeš na razvoju sučelja i povezivati se na unaprijed pripremljene API-e. Sučelje rješenja je definirano do neke mjere i također ćeš sudjelovati u stvaranju konačnog dizajna rješenja. Aplikacija se razvija kao proizvod, a trenutne funkcionalnosti rješenja definiraju se što interno, što zajedno s prvim korisnicima rješenja.

Kako izgleda proces razvoja softvera?

Zahtjevi za novim funkcionalnostima dolaze iz dva smjera – izravan zahtjev korisnika koji želi proširiti određene mogućnosti ili funkcionalnost koja je unaprijed definirana u našem Development Pipelinu.

Svaki zahtjev korisnika zajedno prodiskutiramo i pokušavamo mu pronaći mjesto unutar postojećih proizvoda. Naši Solution Consultanti analiziraju potrebe korisnika, prikupljaju zahtjeve i uvijek dva puta provjere unutar tima prije nego što se išta obeća korisniku. Na taj način radimo sinergiju između implementacije rješenja i razvoja novih funkcionalnosti – s naglaskom da korisnik dobije najbolje moguće rješenje.

Planiranja radimo na tjednoj razini kada se trudimo napraviti reprioritizaciju svih zahtjeva i u procesu razvoja i implementacije trudimo se što prije dobiti povratnu informaciju korisnika – s ciljem razvoja rješenja koje će dati najveću vrijednost za korisnike.

Continuous Improvement kod nas nije samo buzzword. Razvoj softvera mora imati kvalitetan omjer onoga što radimo kako bi podržali nove funkcionalnosti, onoga što će unaprijediti naš proces razvoja softvera i onoga što će nam osigurati da kontinuirano pratimo razvoj tehnologije i tehnoloških trendova.

Što tražimo?

  • Prije svega, tražimo člana tima koji će se poistovjetiti s našom pričom i našim vrijednostima. Tim širimo na način da gradimo dugoročnu strategiju i osiguramo rast kvalitete kako tvrtke tako i članova tima.
  • Člana tima koji ima minimalno 1 godinu iskustva u frontend developmentu u nekom od poznatijih JavaScript frameworka. Također, tražimo izvrsno poznavanje HTML-a i CSS-a.
  • Idealno za ovu poziciju poznaješ i već si radio prijedloge dizajna sučelja i imaš ambicije razvijati proizvode koje će korisnici voljeti koristiti.
  • Inženjera – tražimo člana tima koji će razmišljati o kvaliteti i o kvalitetnom rješavanju izazova. Naše aplikacije se pokreću u velikim, enterprise okruženjima koji mogu varirati i u tom pogledu moramo razmišljati i o održivosti i skalabilnosti.
  • Tražimo člana tima koji će se kontinuirano usavršavati, napredovati i koji će se veseliti novim tehnološkim trendovima i različitim tehnološkim rješenjima.

Kako će izgledati selekcijski proces?

Prijava na posao

Ispuni našu formu, napiši svoja razmišljanja i odgovore i priloži sve što misliš da je bitno. Prijave ćemo držati otvorenima do 10.7.

Pregled svih prijava

Svaku prijavu ćemo pregledati i na nju odgovoriti u roku od 7 dana.

Inicijalni razgovor preko MS Teams

Sve one koje odlučimo uključiti u selekcijski proces, pozvat ćemo na kratki MS Teams call da se upoznamo i kroz 15 minuta popričamo. Razgovori će se održati od 11.7. do 15.7.

Zadatak

Nakon inicijalnog razgovora, ukoliko ćemo nastaviti sa selekcijskim procesom, poslati ćemo jedan kraći zadatak. Procjenjujemo da osoba koja ima barem 1 godinu iskustva zadatak može kvalitetno riješiti u roku od 4h. Cilj zadatka je prezentirati širinu znanja i razmišljanja. Zadatke ćemo poslati do 18.7.

Razgovor uživo

Svrha razgovora uživo je da se bolje upoznamo, prodiskutiramo zadatak i popričamo opširnije o svemu što i tebe i nas može zanimati. Razgovori uživo će se održati od 25.7. do 5.8.